Filmbyen

Filmbyen

Et 8 år langt hobbyprosjekt. Jeg sto for design, kode, frontend og mye av innholdet forøvrig. I bunnen lå et spesialtilpasset CMS - bygd i tett samarbeid med Joacim Lunde. Sidene ble lukket i slutten av 2012.

Filmbyen ble startet i 2004. På den tiden fantes det ikke en fullverdig norsk filmside som ga filminteresserte en arena å både diskutere og lese om film på nett. Målet med nettsiden var helt siden lansering å tette dette hullet.

På sitt største hadde Filmbyen flere tusen besøkende daglig. Vi anmeldte rundt 30 kino og DVD-filmer i måneden – hvorav flere ble publisert i Byavisa. Vi hadde en frivillig redaksjon på nærmere 20 stykk. Vi gjorde intervjuer med cast og crew fra flere norske storproduksjoner – blant annet Max Manus og Fritt Vilt. I tillegg hadde vi en jevn strøm av egenproduserte artikler og nyhetssaker.

Filmbyen var et massivt prosjekt fra begynnelsen av. Godt over 30 000 linjer med kode og nærmere 50 forskjellige templates måtte designes og tilpasses CMS’et før sidene kunne lanseres. Prosjektet endte til slutt opp med å ta for mye tid til at vi kunne drive det videre med god samvittighet. Filmbyen ble dermed lukket i slutten av 2012.

I 2015 begynte arbeidet med å gjenopprette og tilgjengeliggjøre redaksjonens artikler og anmeldelser gjennom Filmbyens 8 år lange eksistens. Nettsidene er dermed online igjen – om enn i en noe redusert form.

Filmbyen AnmeldelseFilmbyen FilmarkivFilmbyen FilmsamlingFilmbyen Filmoversikt

www.filmbyen.no